Brorsor för alltid – en varm bok om syskonskap 

Som syskon är det inte ovanligt att man är väldigt bra vänner i tidiga år. Ja, många är till och med bästa vänner och spenderar majoriteten av sin tid tillsammans. Detta kan dock förändras när man börjar på skola och dagis. Ens syskon får nya vänner och helt plötsligt upplever man inte samma vänskap längre. Men så händer något som förändrar allt igen…

Brorsor för alltid

Kort fakta om boken 

  • Skriven av Claudia Boldt.
  • Illustrationer av Claudia Boldt.
  • Utgiven år 2018.
  • Förlag: Triumf Förlag.
  • Antal sidor: 32 stycken.
  • Passar barn i åldern 3–6 år.

Handling

I denna härliga bok får vi träffa de två bröderna Jim och John. De har alltid varit väldigt nära varandra och anser sig vara bästa vänner. De gör allt tillsammans och så kommer det alltid att vara. Det är i alla fall vad dem tror.

En dag förvandlas dock allt. Jim, den äldre brodern, ska börja i skolan. Kvällen innan det är dags för skolstarten är han lite nervös och orolig. Han har svårt att sova så hans bror John håller honom sällskap.

Dagen efter beger sig Jim till skolan. Nervös, pirrig men också lite förväntansfull. Under tiden som han är borta tycker John att tiden går väldigt långsamt. Han har tråkigt när de två inte bakar kakor, ritar eller leker tillsammans.

När Jim väl kommer hem har däremot något förändrats. Något känns inte rätt. Jim har skaffat sig nya vänner och intressen. Något som gör att lillebror Jim känner sig väldigt ensam. Så en dag inträffar någonting som förändrar allt igen. Något som gör att de blir väldigt nära vänner igen. I slutändan är de ju trots allt brorsor för alltid.

Sammanfattningsvis är Brorsor för alltid en väldigt varm bok som skildrar kärleken, avundsjukan och vänskapen som det oftast innebär att ha en bror eller syster.

Illustrationer och språk

Såväl illustrationerna som språket i denna bok är väldigt enkla och sparsamma. När det kommer till bilderna är dem mjuka, lättsmälta och fina. Något som i kombination med den rättframma texten hjälper till att öppna upp för välbehövliga samtal där hemma.

Brorsor för alltid illustrationer

Beställ kostnadsfria barnböcker

Läsning främjar barnens lärande och kreativitet. Det är någonting som är centralt för deras utveckling. Om du och ditt barn vill läsa fler böcker som är lika varma och tänkvärda som Brorsor för alltid, kan du med fördel beställa hem något av våra kostnadsfria bokpaket.

Du väljer enkelt det bokpaket som passar ditt barns ålder – 0-3 år, 3-6 år, 6-9 år eller 9-12 år – och sedan är det bara att vänta tills ditt bokpaket dyker upp i brevlådan. Smart, enkelt och smidigt!

Glöm inte heller att läsa våra tidigare artiklar där vi tipsar och recenserar fler spännande barnböcker som passar barn i alla åldrar.

 

 

2018-12-17T10:06:06+00:00