Författarporträtt: Charlotta Lannebo

Vi fortsätter med våra författarporträtt och denna vecka är det Charlotta Lannebo som får stå i rampljuset. En intressant författare som bland annat står bakom de uppskattade barnböckerna om Olle och Bolle samt Lilla E!

Lär känna Charlotta Lannebo 

Charlotta Lannebo föddes år 1974 i Täby, norr om Stockholm. I en intervju med förlaget Rabén & Sjögren berättar Charlotta att hon alltid gillat att läsa böcker. Vad hon kan minnas har hon alltid plöjt igenom böcker och ända sedan hon lärde sig skriva har hon även skrivit dagböcker, brev, dikter, noveller och romaner.

Som liten drömde Charlotta om att bli författare, vilket hon nu lyckats med. Förutom att skriva fantastiska barn- och ungdomsböcker pysslar Charlotta även med fröer och plantor. När våren väl kommer till stan fyller hon snabbt sin lägenhet med små plantagekrukor.

Charlotta Lannebo

Foto: Göran Segeholm

Utöver odlingsintresset gillar hon även att sjunga, vilket hon gör i en damkör. Mest tillfreds känner hon sig däremot bakom ratten eller ute till sjöss. Men låt oss flytta fokus tillbaks till Charlottas fantastiska böcker.

Om det är någonting som kännetecknar Charlottas böcker så är det hennes finurliga ordmakeri. Hon säger själv att hon är en ordälskande människa, vilket också märks tydligt i hennes böcker.

Hon brukar inte försöka anpassa sitt språk efter läsaren, utan använder sig av ord som hon själv gillar. Därför tycker hon att ”ströva” passar bra i en bilderbok, liksom ”skräckinjagande”, ”medgörlig” och ”nervsammanbrott”.

Böcker av Charlotta Lannebo

  • Olle och Bolle är bröder
  • Olle och Bolle handlar
  • Veke och den röda baddräkten
  • Jag vill vara jordens medelpunkt

 

Beställkostnadsfria böcker 

Om du och ditt barn vill läsa lika underhållande och härliga barnböcker som de Charlotta Lannebo skrivit, kan du med fördel beställa hem något av våra kostnadsfria bokpaket.

Hos oss på Barnens Böcker kan du nämligen enkelt välja ett bokpaket som passar barn i åldern 0–3 år, 3–6 år, 6–9 år eller 9–12 år och därefter är det bara att vänta på att dina kostnadsfria böcker dyker upp i brevlådan.

Glöm inte heller att läsa våra tidigare artiklar där vi tipsar och recenserar fler spännande barnböcker som passar barn i alla åldrar.

2019-02-25T09:58:33+00:00