I en pöl – en fantasifylld bok

I en pöl är en nyutgiven bilderbok som är både rolig och fantasifylld. Häng med med de två myrorna Nissin och Pock när de ivrigt delar med sig om livet i skogen!

I en pöl

Kort fakta om boken 

  • Skriven av Karin Cyrén.
  • Illustrationer av Karin Cyrén.
  • Utgiven år 2018.
  • Förlag: Lilla Piratförlaget.
  • Antal sidor: 26 stycken.
  • Passar barn i åldern 3-6 år.

Handling 

I denna fantasifyllda barnbok får vi träffa de två myrorna Nissin och Pock. Två härliga filurer som är väldigt entusiastiska över sitt liv i skogen. De besitter stor kunskap som dem mer än gärna delar med sig av för oss läsare.

Vi får följa med dem när de kånkar med sig barr till stacken. När energin tryter och de får lägga sig och vila sina små fötter i närheten av en vattenpöl. När de passionerat visar upp sin stack innehållandes allt du kan tänkas behöva. Allt ifrån läkarrum och gym till sovrum.

En dag när dem ligger och vilar vid pölen händer dock något obehagligt. Det börjar bubbla och plaska i pölen. Vips är det någon som kikar upp från den. Det visar sig vara grodbarn som har gjort sig hemmastadda. Något som Nissin och Pock inte har någonting emot. De är så söta tycker dem!

Ganska snabbt inser de två myrvännerna däremot att grodbarnen har mycket att lära om livet i skogen. De bestämmer sig därför för att starta upp en skola. De ska lära dem allt de kan.

Illustrationer och språk

Illustrationerna i denna bok är lika fängslande som dess språk. Med stor detaljrikedom får vi betrakta skogen från Nissin och Pocks perspektiv. Bara att betrakta detaljerna som skildras inuti stacken tar lång tid.

Beställ gratis barnböcker

Om du och ditt barn är intresserade av att läsa fler böcker som är lika roliga och äventyrliga som I en pöl, kan du med fördel beställa hem något av våra kostnadsfria bokpaket. Hos oss på Barnens Böcker kan du nämligen enkelt välja ett bokpaket som passar barn i åldern 0–3 år, 3–6 år, 6–9 år eller 9–12 år och därefter är det bara att vänta på att dina kostnadsfria böcker dyker upp i brevlådan.

Glöm inte heller att läsa våra tidigare artiklar där vi tipsar och recenserar fler spännande barnböcker som passar barn i alla åldrar.

 

2018-11-12T09:29:03+00:00