Veckans boktips: Mortina – ett helt vanligt zombiebarn

Halloween må nyligen ha passerat, men varför inte hålla kvar i den rysliga halloweenkänslan ett tag till? I veckan tänkte vi nämligen tipsa om en lagom läskig bilderbok, Mortina – ett helt vanligt zombiebarn.

Mortina - ett helt vanligt zombiebarn

Kort fakta om boken

  • Skriven av Barbara Cantini
  • Illustrationer av Barbara Cantini
  • Formgivningar av Rebecka Neumann
  • Översatt till svenska av Rebecka Wolff
  • Ingår i serien Rys & mys
  • Utgiven år 2018
  • Förlag: Rabén Sjögren
  • Antal sidor: 52 stycken
  • Passar barn i åldern 3–6 år

Handling

I denna lagom läskiga bok får vi träffa Mortina. Ett helt vanligt zombiebarn med likblek hy och utstickande ögon. Till hennes andra, i zombiesammanhang normala egenskaper, kan hon även ta av sig huvudet och bolla med det.

Mortina bor en bra bit från närmsta by. Hennes hem är ett fallfärdigt spökslott, vilket hon delar tillsammans med sin faster Krypta och sin hund Rabies. Trots att hon har sin faster och hund känner sig Mortina väldigt ensam. Hon har inga vänner och längtan efter vänskap är stor.

Helst av allt vill hon bara gå ner till byn och hitta några vänner. Precis som de andra barnen gör. Mortina blir dock stoppad av faster Krypta som säger att det är för farligt. Hon bör hålla sig ifrån de andra.

Efter ett tag får Mortina en idé. Halloween är i antågande och hon tänker att det är den perfekta tiden att närma sig de andra, vanliga barnen. De kommer ju inte veta att hon är en riktig zombie, utan bara tro att hon också är utklädd. Hur kommer det gå för Mortina? Kommer hon lyckas skaffa sig några vänner tillslut?

Illustrationer och språk 

Zombie- och skräcktemat må verka lite väl spännande, men faktum är att boken är väldigt inkluderande för barnen. Tack vare en mjuk och vänskaplig framtoning i text och bild blir den istället både inbjudande och rolig.

Även illustrationerna i denna bok tål att hyllas. De är själv skapade av författaren Barbara Cantini som har använt en spännande collageteknik. Något som verkligen ger ett djup till bilderna.

Beställ kostnadsfria böcker

Om du och ditt barn vill läsa fler böcker som är lika spännande och härliga som Mortina, kan du med fördel beställa hem något av våra kostnadsfria bokpaket. Välj enkelt det paket som bäst stämmer överens med ditt barns ålder och vänta sedan tills de nya böckerna dyker upp i brevlådan!

Glöm inte heller att läsa våra tidigare artiklar där vi tipsar och recenserar fler spännande barnböcker som passar barn i alla åldrar.

 

2018-11-26T10:00:26+00:00