Veckans boktips: Nisse hos frisören

Nisse hos frisören publicerades första gången i början på 90-talet och har sedan dess blivit en modern klassiker. I denna bilderbok får vi – kanske inte helt otippat – följa med Nisse till frisören. Något han inte alls gillar. Väl hos frisören passar han däremot på att bläddra i ett par tidningar, varpå han får en riktigt bra idé. Hur ska det gå för Nisse?

Nisse hos frisören

Kort fakta om boken

  • Skriven av Lena Landström och Olof Landström.
  • Illustrationer av Lena Landström och Olof Landström.
  • Formgivningar av Jeannette Wigren.
  • Utgiven första gången år 1991.
  • Antal upplagor: 3 stycken.
  • Förlag: Rabén Sjögren.
  • Antal sidor: 32 stycken.
  • Passar barn i åldern 3–6 år.

Handling 

Som tidigare nämnts får vi i denna bok följa med Nisse till frisören. Något han inte alls tycker om. Nisses mamma tycker däremot att han måste klippa sig inför skolavslutningen, så han följer motstridigt med.

Väl hos frisören är det kö och Nisse blir tvungen att vänta tills det blir hans tur att klippa sig. Eftersom han måste vänta bestämmer sig hans mamma för att göra ett ärende på stan. Nisse fördriver tiden genom att bläddra i tidningar.

Efter mycket bläddrande i diverse tidningar får Nisse tillslut syn på något som han verkligen gillar. Plötsligt får han en bra idé!

Illustrationer och språk 

Bilderna i denna bok är både lättsmälta och tilltalande för såväl liten som stor. De mjuka, pastell-aktiga färgerna bildar tillsammans med illustrationerna en fin helhet. Den innehåller en hel del scener som troligtvis kommer att kännas igen. Språket i boken är väldigt lätt att ta till sig.

Beställ kostnadsfria barnböcker 

Att läsa böcker är väldigt viktigt för barns utveckling. Det främjar kreativt tänkande samtidigt som ordförrådet växer. Med andra ord någonting som utvecklar deras lärande och kreativitet.

Om du och ditt barn vill läsa fler böcker som är lika bra som Nisse hos frisören, kan du med fördel beställa hem något av våra kostnadsfria bokpaket.

Du väljer enkelt det bokpaket som passar ditt barns ålder – 0-3 år, 3-6 år, 6-9 år eller 9-12 år – och sedan är det bara att vänta tills ditt bokpaket dyker upp i brevlådan. Smart, enkelt och smidigt!

Glöm inte heller att läsa våra tidigare artiklar där vi tipsar och recenserar fler spännande barnböcker som passar barn i alla åldrar.

2019-01-14T10:53:39+00:00