Veckans boktips: Valdemar i stora skogen

I denna härliga bilderbok får vi träffa Valdemar. En varg som börjat bli stor. Så pass stor att han kan gå genom stora skogen alldeles själv. Men en dag händer något kusligt. Det smäller till av bara den. Är det en jägare som Valdemar stött på i stora skogen?

Valdemar i stora skogen

Kort fakta om boken 

  • Skriven av Maria Jönsson.
  • Illustrationer av Maria Jönsson.
  • Ingår i serien Valdemar.
  • Utgiven år 2018.
  • Förlag: Lilla Piratförlaget.
  • Antal sidor: 26 stycken.
  • Passar barn i åldern 3-6 år.

Handling

Valdemar har vuxit upp och blivit en stor varg nu. Ja, han har till och med blivit så pass stor att han får gå genom stora skogen helt själv. Framförallt brukar han gå till sin farfar med nystekta kotletter. Vägen dit har han stenkoll på eftersom hans far har präntat in den i honom.

”Det gäller bara att följa stigen och gå raka vägen”, brukar Valdemars pappa säga innan han begär sig iväg. ”Jaja”, svarar Valdemar lite mulet. Han har förstått att han ska följa stiga och gå raka vägen till farfar.

När han väl ger sig ut i skogen frågar hans lillasyster Linn om hon inte får följa med till farfar. Det får hon tyvärr inte. Hon är alldeles för liten för det. Så Valdemar ger sig ut på egen hand. Han följer stigen men ser snart ett par jättefina blommor. Dem tycker han att farfar ska ha!

Det dröjer inte länge förens Valdemar har glömt bort vad hans pappa sa om att hålla sig på stigen. Plötsligt smäller det till av bara den och det visar sig att Valdemar sprungit på en jägare. Hur ska han klara sig ur den här knipan?

Illustrationer och språk

Valdemar i stora skogen är imponerande fyndig och tar verkligen med läsaren på ett spännande äventyr. De konstnärliga illustrationerna bidrar till ett härligt helhetsintryck som gör den till en riktig bladvändare för läsare från tre år.

Beställ kostnadsfria barnböcker

Om du och ditt barn är intresserade av att läsa fler böcker som är lika roliga och äventyrliga som Valdemar i stora skogen, kan du med fördel beställa hem något av våra kostnadsfria bokpaket. Hos oss på Barnens Böcker kan du nämligen enkelt välja ett bokpaket som passar barn i åldern 0–3 år, 3–6 år, 6–9 år eller 9–12 år och därefter är det bara att vänta på att dina kostnadsfria böcker dyker upp i brevlådan.

Glöm inte heller att läsa våra tidigare artiklar där vi tipsar och recenserar fler spännande barnböcker som passar barn i alla åldrar.

2018-11-05T10:38:13+00:00