Veckans boktips – V6. 

Vårt nya format för veckans boktips blev varmt mottaget. Vi kommer därför att fortsätta med detta format framöver. Nedan hittar du därför tre läsvärda böcker som vi tycker borde finnas i alla bokhyllor!

Familjens lille kung: en hemskt sann historia

 Familjens lilla kung

Det finns många barnböcker där ute som skildrar hur det är att ha syskon. Familjens lille kung: en hemskt sann historia är inget undantag. I denna bilderbok får vi träffa en familj bestående av en mamma, en pappa, en hamster och en flicka.

Familjen är väldigt lyckligt. De bråkar sällan och föräldrarna anser såklart att deras lilla prinsessa är den smartaste och raraste flickan på jorden. Fram tills familjens kung – flickans lillebror – föds. Då blir det andra bullar.

Flickan tycker att lillebror får all uppmärksamhet. Han skriker, bajsar och äter konstant. Hon tycker att han är jobbig. Fram tills en dag. På hans ettårsdag. Då händer någonting som förändrar allt.

Vems bajs?

 Vems bajs?

Att lära sig om de olika djuren i skogen är väldigt utvecklande för barn. Även om det handlar om att känna igen bajs från olika sorters djur. I denna bok får vi nämligen följa med på ett spännande skogsäventyr. Vilket djur som ligger bakom vilken bajshög och vart man kan gå i skogen för att hitta dem.

Jag vill gå först!

Jag vill gå först

I denna härliga barnbok får vi träffa elefanten Elliot. En smart liten grabb som ständigt är på utflykt med sin elefantflock. Eftersom han är minst får han alltid gå längst bak. ”Den minsta går alltid sist”, får han ständigt höra från övriga flocken. Han utnyttjar däremot sin list och när de väl är påväg hem från vattenhålet är det Elliot som leder flocken!

Beställ kostnadsfria böcker

Om du och ditt barn också vill läsa bilderböcker som är lika underhållande som ovanstående, är våra kostnadsfria bokpaket perfekta!

Hos oss på Barnens Böcker kan du nämligen enkelt välja ett bokpaket som passar barn i åldern 0–3 år, 3–6 år, 6–9 år eller 9–12 år och därefter är det bara att vänta på att dina kostnadsfria böcker dyker upp i brevlådan.

Glöm inte heller att läsa våra tidigare artiklar där vi tipsar och recenserar fler spännande barnböcker som passar barn i alla åldrar.

2019-02-05T09:25:43+00:00