Veckans boktips – V7. 

Vi fortsätter att rulla vidare vårt nya koncept av veckans boktips. Denna vecka bjuder vi på tre riktigt smarriga och lärorika tips som passar alla små läslusar där ute. Häng med!

Vem har varit här? 

Vem har varit här

Ju mer och ju tidigare barn lär sig om naturen och deras djur desto bättre. I denna intressanta bok får vi göra just detta. Vi transporteras till en snöig dag där vi får utforska olika djurspår. Det är spår efter små och stora tassar i snön, fötter ramar och klövar. Det är spår efter djur som hoppat, skuttat, lufsat och sprungit i snön. Vilka känner du igen?

Fy, vad äckligt! 

Fy vad äckligt

När vi väl har öppnat med en faktabok är det lika bra att fortsätta på den inslagna vägen. I denna bok får vi däremot inte lära oss mer om djur, utan om vår egna kropp. Kroppen är nämligen full med en massa saker som är bra och nödvändiga men som vi ibland tycker är lite äckliga.

Stora djurbajsboken

Stora djurbajsboken

Från människor tillbaka till djur. Denna gång tittar vi däremot inte på fotspår utan på bajs. Precis som att vår kropp är fulla av nödvändiga men lite äckliga saker är även djurens avföring det.

Det finns djur som svalkar sig med bajs, djur som tvättar sig i bajs och djur som använder sitt bajs till att försvara sig med. Det finns djur som matar sina barn med bajs, djur som äter bajs och djur som använder bajs för att deras kompisar ska känna igen dem.

Beställ kostnadsfria böcker 

Om du och ditt barn vill läsa fler böcker som är lika intressanta som ovanstående, kan du med fördel beställa hem något av våra kostnadsfria bokpaket.

Hos oss på Barnens Böcker kan du nämligen enkelt välja ett bokpaket som passar barn i åldern 0–3 år, 3–6 år, 6–9 år eller 9–12 år och därefter är det bara att vänta på att dina kostnadsfria böcker dyker upp i brevlådan.

Glöm inte heller att läsa våra tidigare artiklar där vi tipsar och recenserar fler spännande barnböcker som passar barn i alla åldrar.

2019-02-11T09:52:54+00:00