Veckans boktips – V8.

Denna vecka hade vi tänkt tipsa om härliga bilderböcker som passar de allra minsta barnen. Perfekt för nyfödda och barn upp till förskoleåldern. Kort och gott böcker som skänker en härlig stund med högläsning.

Pimpelfiske

Pimpelfiske

Vad passar egentligen bättre i dessa vintertider än en fin vintersaga? I denna härliga bok får vi nämligen hänga med Malte till sin mormor och morfar. Hos vilka det är väldigt mycket snö. Dem ska dessutom ta med sig Malte på en riktig vinteraktivitet – pimpelfiske.

Det är första gången som Malte ska få prova på pimpelfiske och han är minst sagt exalterad under skoterturen. Väl framme på isen borrar dem ett hål, tar fram sina spön och för ner betet under den tjocka isen. Hur ska det gå för Malte, mormor och morfar? Får dem någon fisk på kroken?

Lilla spökboken 

Lilla spökboken

I den Lilla spökboken får vi bekanta oss med små, knubbiga spöken i alla dess former. Till skillnad från många andra spöken är dessa väldigt snälla. Man skulle kunna säga att de roar mer än de oroar.

Nisse & Nora får bråttom 

Nisse och Nora får bråttom

I denna härliga bilderbok med hög igenkänningsfaktor får vi bekanta oss med Nisse och Nora. Två livliga barn som bara längtar efter att komma ut och leka i snön. Innan de beger sig ut på äventyr tjatar dock deras mormor om att dem måste kissa. Det vill dem däremot inte. Det är omständligt. Dem vill ut och leka nu!

Sagt och gjort klär dem på sig vad känns som tusen kläder utan att kissa. De bygger en snögubbe, åker pulka och har det allmänt roligt. Så plötsligt blir dem kissnödiga båda två. Då blir det allt bråttom in igen.

Beställ kostnadsfria barnböcker

Om du och ditt barn vill läsa fler bilderböcker som är lika underhållande som ovanstående, kan du med fördel beställa hem något av våra kostnadsfria bokpaket.

Hos oss på Barnens Böcker kan du nämligen enkelt välja ett bokpaket som passar barn i åldern 0–3 år, 3–6 år, 6–9 år eller 9–12 år och därefter är det bara att vänta på att dina kostnadsfria böcker dyker upp i brevlådan.

Glöm inte heller att läsa våra tidigare artiklar där vi tipsar och recenserar fler spännande barnböcker som passar barn i alla åldrar.

2019-02-18T09:42:24+00:00