Veckans boktips – V9. 

Denna vecka hade vi tänkt tipsa om böcker som passar för de lite äldre barnen som precis börjat läsa på egen hand.

Frallan och kärleken 

Frallan och kärleken

I denna bok får vi bekanta oss med Frallan. En tjej som likt de andra i hennes ålder går i skolan. Frallan bor tillsammans med sin mamma men spenderar också mycket tid med sin mormor eftersom de har många gemensamma intressen.

Väl i skolan umgås Frallan mycket med sin bästa vän. Hon heter Ester och går i samma klass som Frallan. När de en dag får göra konst i skolan gör Ester ett tyghjärta som hon sedan smyckar med Frallans namn. Ester säger att Frallan får vara kär i henne. Om hon vill. Men Frallan vet inte om hon vill det.

Det hela blir lite konstigt och Frallan börjar känna sig illa till mods. Till slut kommer hon däremot på något som hon kan göra till Ester utan att vara kär. Vips så är allt precis som vanligt igen!

Viggo och rädslolistan 

Viggo och rädslolistan

Från kärlek till rädslor. I denna bok får vi nämligen bekanta oss med Viggo. En sjuåring som bor tillsammans med sin pappa och lillebror. Han är bra väldigt mycket saker, men han har också en hemlighet.

En hemlig lista, på vilken han skrivit upp alla saker han är rädd för. På listan återfinns bland annat mörker, mördare, spöken och monster utan huvuden. När det vankas för halloween blir han sedan tillfrågad om han vill gå ut och gå bus eller godis. Hur ska det gå när han är rädd för mörkret?

En helt vanlig vecka med familjen Jansson

En helt vanlig vecka med familjen Jansson

I denna bok får vi bekanta oss med familjen Jansson som består av mamma, pappa och barnen Kajsa och Alvin. En till synes helt vanlig familj. Det är däremot bara som det ser ut, för denna familj är allt annat än vanlig. Här har nämligen barnen och de vuxna bytt plats!

En knasig och riktigt rolig tvärtom-berättelse som garanterat framkallar ett och annat skratt och roliga samtal.

Beställ kostnadsfria barnböcker

Om du och ditt barn vill läsa fler bilderböcker som är lika underhållande som ovanstående, kan du med fördel beställa hem något av våra kostnadsfria bokpaket.

Hos oss på Barnens Böcker kan du nämligen enkelt välja ett bokpaket som passar barn i åldern 0–3 år, 3–6 år, 6–9 år eller 9–12 år och därefter är det bara att vänta på att dina kostnadsfria böcker dyker upp i brevlådan.

Glöm inte heller att läsa våra tidigare artiklar där vi tipsar och recenserar fler spännande barnböcker som passar barn i alla åldrar.

2019-02-25T09:51:19+00:00